Koronavirüs Salgınında İlk 5 yaş Gelişimini Destekleme Rehberi

2020-05-30
 Koronavirüs Salgınında İlk 5 yaş Gelişimini Destekleme Rehberi

Bebeklik ve erken çocukluk dönemi gelişimin en hızlı ve verimli olduğu dönemdir. Çocukların gelişimi ise ailelerin sağladığı şefkatli, destekleyici bakım, ilgi ve uygun öğrenme olanakları ile olmaktadır. Bu kitap, koronavirüs salgını döneminde bebeklerimizin ve küçük çocuklarımızın gelişimini desteklemeye yardımcı olmak amacıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Gelişimsel Pediatri Bilim Dalı ve Gelişimsel Pediatri Derneği tarafından hazırlanmıştır.

Bu kitabın temeli Gelişimsel Pediatri bilimidir. Kitabın hazırlanmasında Dünya Sağlık Örgütü Geliştiren Bakım Çerçevesi (WHO Nurturing Care Framework) ve bilim dalımızda geliştirilen Uluslararası Gelişimi İzleme ve Destekleme Rehberi (GİDR) esas alınmış, diğer bilimsel kaynaklar ve deneyim birikimimiz kullanılarak koronavirüs salgını döneminde gelişimi desteklemeye özgü eklemeler yapılmıştır.

Kitabın hazırlanması ve yaygınlaştırılmasında emeği geçen herkese, özellikle bilgelikleri ve paylaşımları ile bize yol gösteren aile ve çocuklara sonsuz teşekkür ederiz.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı